Home / Reissuggesties / Safari Zimbabwe / Zimbabwe safari | 11 dagen

Onze Zimbabwe safari brengt naar de natuurlijke wonderen die het land te biedt, waaronder Gonarezhou National Park in het zuidoosten, Matobo National Park, Hwange National Park en de Victoria watervallen. Zimbabwe is de thuisbasis van de beroemde grote zeven; buffels, olifanten, neushoorns, luipaarden, leeuwen, nijlpaarden en krokodillen. Bovenal staat Zimbabwe bekend om zijn mensen – trots, warm en vriendelijk – die graag hun land, hun cultuur en hun gastvrijheid met u willen delen. 

Neem contact met ons op over deze Zimbabwe safari.

vraag gratis offerte op maat aan
Gonarezhou National Park, uitzicht, Zimbabwe
Gonarezhou National Park, uitzicht, Zimbabwe
Neushoorns Matobo National Park Zimbabwe
Neushoorns Matobo National Park Zimbabwe
Groep olifanten in Hwange National Park, Zimbabwe
Groep olifanten in Hwange National Park, Zimbabwe
Helikopter vlucht Victoria watervallen
Helikopter vlucht Victoria watervallen

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Zimbabwe safari

  • Bezoek bruisend Harare
  • Ongerepte kliffen van Gonarezhou National Park
  • Bezoek Natural History Museum in Bulawayo
  • Wandel safari naar neushoorns in Matobo National Park
  • Graf Cecil Rhodes in granieten rotsen van Matopo Hills
  • Game drives en wandel safari’s in Hwange National Park
  • Bezichtiging Victoria watervallen
  • Sundowner bootcruise op Zambezi rivier
Zimbabwe safari - 11 dagen
Zimbabwe safari - 11 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

vraag gratis offerte op maat aan

Safari programma

Dag 1, Harare, Bronte Garden Hotel

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld Harare in Zimbabwe. In de aankomsthal wordt opgewacht door een chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. Daarna volgt een briefing over uw safari door een vertegenwoordiger van onze lokale partner.

Afhankelijk van uw aankomsttijd kan er enige tijd zijn om Harare te bezoeken. De stad heeft een aantal interessante historische bezienswaardigheden, zoals het parlementsgebouw in het centrum, het zogenaamde Kopje, van waaruit u een prachtig uitzicht over de stad heeft. De botanische tuinen zijn het hele jaar door prachtig. De rotsschilderingen van Domboshava staan ​​bekend om de kwaliteit en de prachtige omgeving. Er zijn verschillende markten en winkelcentra te bezoeken.

Harare heeft een bruisend nachtleven met optredens van allerlei muziek- theater- en kunstvormen.

Internationale vliegveld van Harare Zimbabwe
Internationale vliegveld van Harare Zimbabwe
Dag 2-4, Gonarezhou National Park, Chilo Gorge Lodge

Na een vroeg ontbijt op dag 2 vertrekt u voor de vrij lange rit naar Chilo Gorge Lodge, grenzend aan Gonarezhou National Park in het zuidoostelijke Lowveld van Zimbabwe. ‘The place of Elephants’ is een verborgen parel, hoewel het park goed bereikbaar is via geasfalteerde wegen. Gonarezhou National Park is een uitgestrekt park dat wordt doorkruist door de Save, de Runde en de Mwenezi rivier met een grote verscheidenheid aan wilde dieren.

U maakt indrukwekkende game drives door het park, maakt een excursie naar de epische Chilojo kliffen en gebruik de rest van de tijd om vogels te spotten. Aan het einde van de dag geniet u van de sundowners op de Save River. Voor degenen die een voorliefde hebben voor iets actievers, is in het park een 3 kilometer lang wandelpad uitgezet van de lodge naar de prachtige Chivilia watervallen een geweldige manier om je dag te beginnen of te eindigen.

Chilojo, Gonerazhou National Park, Zimbabwe
Chilojo, Gonerazhou National Park, Zimbabwe
Dag 5-6, Matopos National Park, Big Cave Camp

Op dag 5 vertrekt u na het ontbijt naar Bulawayo, de tweede stad van Zimbabwe. U maakt een korte wandeling door het stadscentrum met een grote verscheidenheid aan historische gebouwen. Een aanrader is een bezoek aan het Natural History Museum. Daarna rijdt u naar Matopos National Park. U overnacht in Big Cave Camp, dat deels tegen de granieten rosten is gebouwd.

Als u eenmaal de imposante landschappen in Matopos National Park heeft gezien, begrijpt waarom John Cecil Rhodes begraven wilde worden in zijn granieten rotsen. Worlds View biedt onvoorstelbare vergezichten.

U maakt game drives door het park en samen met een professionele gids en gewapende ranger maakt u een wandel safari op zoek naar de witte neushoorn. Daarna bezoekt u de rotsschilderingen die een beeld geven over het verre verleden. 

Granieten rotsen in Matobo National Park Zimbabwe
Granieten rotsen in Matobo National Park Zimbabwe
Dag 7-8, Hwange National Park, Camp Hwange

Na het ontbijt op dag 7 vertrekt u naar Hwange National Park. Dit is Big5 gebied!

Hwange National Park is het grootste nationale park van Zimbabwe (1,5 miljoen hectare). Het heeft een grote diversiteit aan wilde dieren en heeft meer dan 200 vogelsoorten. Het niveau van professionele begeleiding in Zimbabwe is erg hoog. Vol passie en goed geïnformeerd over elk levend wezen: wilde dieren, insecten, gras, bloemen en vogels. Onder hun begeleiding ziet u olifanten, buffels, sabelantilopen, leeuwen, Afrikaanse wilde honden en met wat geluk luipaarden.

Tijdens een wandel safari moet u niet verbaasd zijn om 15 opwindende minuten in de buurt van een mierenhoop door te brengen om het verbazingwekkende verhaal te horen van wat er binnen gebeurt! Het is deze unieke natuurbelevenis die u doet terugkeren naar de magie van Afrika!

Secretary Birds in Hwange National Park Zimbabwe
Secretary Birds in Hwange National Park Zimbabwe
Dag 9-11, Victoria Falls, Victoria Falls Hotel

Na het ontbijt vertrekt u op dag 9 in de vorm van een game drive en-route naar de uitgang van Hwange National Park. Net buiten het park kunt u het Painted Dog Conservation Centre bezoeken. Hier worden gewonde Afrikaanse wilde honden, painted dogs, opgevangen en verzorgd.

Daarna reist u door naar het plaatsje Victoria Falls aan de gelijknamige watervallen. U heeft de komende dagen ruim de gelegenheid om de Victoria watervallen te bezoeken. Het is een aanrader om ’s morgens om 6 uur te gaan, want dan is het nog lekker rustig rond de watervallen. Een helikoptervlucht boven de watervallen geeft u een totaal ander perspectief op dit natuurlijke wereldwonder.

De liefhebbers kunnen tal van adrenaline activiteiten ondernemen, zoals bungee jumpen, white water raften en kajakken. Iets rustiger gaat het er aan toe tijdens een sundowner bootcruise op de Zambezi rivier.  Alle activiteiten kunnen ter plekke worden geboekt bij de excursiebalie van uw hotel.

Op dag 11 wordt u naar het vliegveld van Victoria Falls gebracht voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Sprong bij Victoria watervallen Zimbabwe
Sprong bij Victoria watervallen Zimbabwe

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze Zimbabwe safari en de reissom.

vraag gratis offerte op maat aan