ZambiaVraag gratis offerte op maat aan

Safari samenvatting

Uitgebreid Safariprogramma

Dag 1
Lilongwe, Malawi

Bij aankomst op internationale vliegveld van Lilongwe wordt u opgewacht en verwelkomt door onze lokale partner. Hierna volgt uw transfer naar uw onderkomen voor de eerste nacht.In Lilongwe bezoekt u rond 18.00 uur het Eidolon-roost bij de kerk in Lilongwe. Hier kunt u de vleermuizen in de schemering zien vertrekken. Tevens is er een lezing over de African Bat Conservation, vleermuizen in zijn algemeenheid en over het Eidolon ‘GPS tagging’ project in Lilongwe. Omstreeks 19.00 uur, gaat u verder naar een restaurant in de buurt voor het diner en de uitgebreide briefing over de komende safari.

Accommodatie: Mafumu Lodge, logies en ontbijt, diner

Mafumu Lodge Lilongwe

Dag 2 – 4
South Luangwa National Park

Op dag 2 vertrekt u vanuit Lilongwe naar Mfuwe bij South Luangwa National Park. Onderweg geniet u op een mooie plek van de meegebrachte picknick lunch.  In de loop van de middag arriveert u in de Thornicroft Lodge. Rond 4 uur ’s middags, na de thee/koffie en een snack, maakt u de eerste middag/avond game drive in South Luangwa National Park.

Thornicroft game drive South Luangwa National Park

Gedurende de dagen in South Luangwa National Park gaat er naast een Luangwa Park gids ook een specialistische vogelgids mee tijdens de game drives. Zij zullen speciaal aandacht besteden aan de verscheidenheid aan vogels die u onderweg tegenkomt. November/december is het broedseizoen, waardoor veel mannetjes in volle verentooi druk zijn met allerlei activiteiten om de aandacht van vrouwtjes te trekken en nesten te bouwen.

Lilac Breasted Roller South Luangwa National Park

Op dag 3 is er na het diner een bijeenkomst waar gesproken wordt over verschillende soorten vleermuizen.

Accommodatie: Thornicroft Lodge, volpension

Thornicroft chalet aan Luangwa rivier

Dag 5
Lusaka

Na het ontbijt vertrekt u voor een lange, maar interessante verplaatsing naar Lusaka. In de namiddag arriveert u Pioneer Camp, een rustige lodge aan de rand van Lusaka. De lodge bestaat uit 11 individuele chalets met rieten dak, allen voorzien van een eigen badkamer. In het midden van het Pioneer Camp is de open rieten bar / restaurant of ‘Chitenge’. Hier staat het diner voor u klaar.

Accommodatie: Pioneer camp, volpension

Pioneer Camp Lusaka interieur (@ Paul Barnes)

Dag 6 – 7
Kasanka National Park

Vandaag heeft u een lange verplaatsing naar Kasanka National Park voor de boeg. De reis van Lusaka over de Great North Road duurt ongeveer 7 uur. Kasanka National Park is één van de meest pittoreske parken in Zambia en heeft een rijke diversiteit aan dieren-, vogel- en plantenleven. Verschillende zeldzame soorten zijn overvloedig in het park aanwezig, waaronder de sitatunga, wattled kraanvogel, Ross’s Lourie en Blue Monkeys. De Wasa Lodge ligt aan de rand van het Wasa-meer in de oostelijke helft van het park op slechts 12 km van de ingang van het.

Sitatunga antilope Kasanka National Park

De ‘Tree Hide’ bij ‘Fibwe’ wordt door kenners beoordeeld als Afrika’s beste uitkijkpunt voor het observeren van de sitatunga antilope. ‘Fibwe’ is tevens de perfecte locatie om de fruit vleermuizen te bekijken die zich ’s nachts tegoed doen aan het fruit in het naburige bos.  De fruit vleermuizen vormen de grootste migratie van Afrika; ruim 10 miljoen fruit vleermuizen vliegen hier tijdens de schemering uit om zich te goed te doen aan het fruit in Kasanka National Park. Dit spektakel is uniek in Afrika en zelf groter als de Grote Migratie van gnoes en zebra’s in Tanzania’s Serengeti National Park. U beklimt de 18 meter hoge ‘Mululu’ Afrikaanse Mahonieboom naar een platform met panoramisch uitzicht over het Kapabi-moeras.In de loop van de middag arriveert u in Kasanka National Park. Tijd genoeg om even te slapen voordat u naar de vleermuizen gaat kijken. In de avond keert u terug voor het diner.

Uitzicht vanuit Fibwe Hide Kasanka National Park

In de ochtend maakt u een wandel safari om vogels te spotten of een game drive in Kasanka National Park in de omliggende moerassen. Voor de lunch keert u terug naar de lodge. In de late namiddag trekt u er weer op uit om vleermuizen te zien én de sitatunga. Gasten zien vaak meer dan 20 sitatunga’s vanuit de hide. Deze antilopen zijn minder actief tijdens de warmere uren van de dag en worden het best gezien bij dageraad en zonsondergang wanneer ze op zoek gaan naar voedsel. Verder kunt u krokodillen, Bushbucks, Waterbucks, Buffels en Olifanten zien. Veel soorten vogels, waaronder de Coucals, Mousebirds, Bohm’s bijeneters, Ross’s en Schalow’s Louries worden hier gezien.

Accommodatie: Wasa Lodge, volpension

Wasa Lodge Kasanka National Park

Dag 8 – 9
Mutinondo Wilderness Area

Na het ontbijt io dag 8 rijdt u in 3 uur naar de Mutinondo Wilderness Area. De Mutinondo Wilderness Area is ideaal voor mensen die houden van de combinatie Bush en rust. Gelegen middenin dit afgelegen deel van Afrika is deze prachtige wildernis een geweldig toevluchtsoord om te ontspannen en te ontsnappen aan de druk van het dagelijks leven. De chalets hebben een spectaculair uitzicht op de omliggende heuvels en hebben een eigen badkamer. U kunt hier onder andere paardrijden, wandelen en kanovaren. In de middag maakt u een wandeling op zoek naar vogels. 

Uitzicht Mutinondo Wilderness Area

In de ochtend van dag 9 maakt u een Birding wandeling hierna komt u terug in de lodge voor de lunch. In de middag kunt u paardrijden, kanoën, wandelen of gewoon achterover zitten en niets doen en de reis die u tot nu toe heeft gemaakt nog eens de revu te laten passeren.

Accommodatie: Mutinondo Chalets, volpension

Kanotochtje in Mutinondo Wilderness Area

Dag 10
Lusaka

Na het ontbijt rijdt u weer terug naar Lusaka. Onderweg geniet u van de picknick lunch. In de namiddag arriveert u bij Pioneer Camp. Hier staat het diner voor u klaar.

Accommodatie: Pioneer Camp, diner, logies en ontbijt 

Pioneer Camp Lusaka Zambia

Dag 11
Lilongwe

Na het ontbijt rijdt u terug naar Lilongwe, waar u in namiddag arriveert. Bij aankomst in Lilongwe wordt u afgezet op de door u gewenste plaats voor bijvoorbeeld een overnachting of een aansluitend arrangement naar Lake Malawi. U kunt ook de safari beëindigen in Lusaka en van daar uit naar huis of een aansluitende bestemming vliegen, bijvoorbeeld de Victoria watervallen.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Prijsindicatie

Neem contact met ons op voor offerte voor deze exclusieve vleermuis- en vogel safari Zambia.

Prijsindicatie op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen zoals beschreven
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Alle ‘shared’ game drives activiteiten
 • Speciale Engelstalige vogel- en vleermuis gids
 • Vervoer in speciaal 4WD safarivoertuig (Lilongwe return)

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, parkfees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

ZambiaVraag gratis offerte op maat aan