Gedurende deze rondreis Uganda hoogtepunten reist u met alle comfort naar de mooiste plekken van de ‘Parel van Afrika’.

U vliegt van Kampala naar Murchison Falls National Park, waar u onder andere een boottocht maakt op de Albert Nijl. Daarna vliegt u door naar Kibale National Park, voor een chimpansee trekking. Vanuit hier rijdt u naar Queen Elizabeth National Park gevolgd door Bwindi Impenetrable National Park. Hier beleeft u een onvergetelijke gorilla trekking. Daarna vliegt u terug naar Entebbe. Tijdens de reis verblijft u in luxe en comfortabele accommodaties met uitstekende service.

Neem contact met ons op voor een safariontwerp voor deze rondreis Uganda hoogtepunten.

vraag gratis offerte op maat aan
Kidepo Valley National Park Uganda
Kidepo Valley National Park Uganda
Ziwa Rhino Sanctuary, Uganda
Ziwa Rhino Sanctuary, Uganda
vraag gratis offerte op maat aan

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten rondreis Uganda hoogtepunten

  • Verblijf aan Lake Victoria
  • Boottocht over Albert Nijl in Murchison Falls National Park
  • Chimpansee trekking in Kibale Forest Reserve
  • Wandeling in Bigodi Wetlands, op zoek naar apensoorten
  • Boottocht over Kazinga Channel
  • Game drives in Queen Elizabeth National Park
  • Onvergetelijke gorilla trekking in Bwindi Impenetrable National Park
vraag gratis offerte op maat aan
Rondreis Uganda hoogtepunten - 11 dagen
Rondreis Uganda hoogtepunten - 11 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Kampala, Lake Victoria Serena Resort Camp & Spa

Vandaag arriveert u na uw internationale vlucht in Entebbe bij Kampala in Uganda. In de aankomsthal wordt u opgewacht door een chauffeur van onze lokale vertegenwoordiger die u naar het Lake Victoria Serena Resort brengt. Hier blijft u voor 1 nacht om bij te komen van de vliegreis en om u voor te bereiden op de rest van uw rondreis Uganda hoogtepunten.

Lake Victoria is het grootste meer van Afrika en het op één na grootste zoetwatermeer op aarde. Het bevindt zich in Oost-Afrika tussen de staten Tanzania, Uganda en Kenia. Met een oppervlakte van 69.484 km² is het ongeveer net zo groot als Ierland. Het Victoriameer is de bron van de Victoria Nijl.

Het Victoriameer ligt in een ondiepe vallei. Daardoor heeft het meer een maximale diepte tussen 80 en 84 meter en een gemiddelde diepte van 40 meter. Het meer is in 1858 ontdekt door John Speke en is vernoemd naar de toenmalige koningin Victoria, die destijds aan de macht was in Engeland.

Lake Victoria Serena Resort Spa Uganda
Lake Victoria Serena Resort Spa Uganda

Dag 2 - 3, Murchison Falls National Park, Pakuba Safari Lodge

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Entebbe gebracht voor de binnenlandse vlucht naar de airstrip van Murchison Falls National Park in het noordwesten van Uganda. Bij aankomst op de airstrip wordt u opgewacht door een gids die u naar uw accommodatie brengt.

Uw lodge kijkt uit over de  Albert Nijl en biedt een panoramisch uitzicht op de machtige rivier, weidse vergezichten op het omliggende rivier bos en de fascinerende omliggende wildernis. U heeft grote kans om giraffen, olifanten, antilopen en af en toe luipaarden te zien die regelmatig de lodge bezoeken. 

Op dag 3 maakt u een game drive langs de Nijl. Hier kunt u veel verschillende soorten dieren zien waaronder giraffes, buffels, olifanten, luipaarden, leeuwen en vele vogelsoorten.

Murchison Falls Victoria Nijl Uganda
Murchison Falls Victoria Nijl Uganda

Dag 4 - 5, Kibale Forest National Park, Crater Safari Lodge

Na de ochtend game drive in Murchison Falls National Park en het ontbijt op dag 4 wordt u naar de airstrip gebracht voor de binnenlandse vlucht naar het Kibale National Park. Na aankomst op de airstrip wordt u opgewacht door een gids die u naar uw accommodatie brengt. In de middag van maakt u een wandeling langs de Bunyaruguru Krater.

Op dag 5 gaat u de jungle in op zoek naar chimpansees en andere apensoorten die er leven. Onder begeleiding van gidsen en trackers wandelt u door het bos waar de chimpansees leven. Soms moet u de pas even versnellen of zelfs rennen. De apen bewegen zich razendsnel door het bos.

In de middag maakt u een wandeling in de Bigodi Wetlands. Hier leven 8 apen soorten die u elders niet snel zult spotten. Een interessant punt in uw rondreis Uganda hoogtepunten.

Bavianen bij Crater Safari Lodge Uganda
Bavianen bij Crater Safari Lodge Uganda

Dag 6 - 7, Queen Elizabeth National Park, Park View Safari Lodge

In de ochtend van dag 6, na het ontbijt, wordt u door een chauffeur per auto naar uw volgende bestemming gebracht, Queen Elizabeth National Park. In de middag maakt u een game drive door het park waar u mogelijk boomklimmende leeuwen tegen komt of grote olifanten kuddes. U onderneemt deze activiteiten vanuit de Park View Safari Lodge. 

Op dag 7 maakt u diverse game drives door Queen Elizabeth National Park op zoek naar de wildlife en vogels. In de middag maakt u een bootcruise op het Kazinga Channel. Vanuit de boot heeft u prachtig zicht op de dieren die op de oevers komen drinken. Veelvuldig worden olifanten, nijlpaarden, krokodillen en buffels gespot. Tijdens de tocht worden gemiddeld 60 vogelsoorten gespot.

U kunt er ook voor kiezen om kennis te maken met de bewoners van een nabijgelegen dorpje. U neemt een kijkje in hun levenswijze en cultuur.

Ishasha Wilderness Camp boomklimmende leeuwen
Ishasha Wilderness Camp boomklimmende leeuwen

Dag 8 - 10, Bwindi Impenetrable National Park, Gorilla Safari Lodge

Na de ochtend game drive in Queen Elizabeth National Park en het ontbijt wordt u door een chauffeur per auto naar Bwindi Impenetrable National Park gebracht. Dit is een UNESCO Wereld Erfgoed bestemming. U arriveert in de loop van de middag bij uw lodge voor de komende nachten, de Gorilla Safari Lodge. In de middag kunt u heerlijk relaxen in de ambiance van de lodge.

Op dag 9 volgt een van de hoogtepunten van uw safari in Uganda, een gorilla trekking. In de vroege ochtend gaat u op pad. Trackers zijn nog vroeger vertrokken om de gorilla’s op te sporen. Als de dieren eenmaal zijn gevonden dan wandelt u samen met uw gidsen en begeleiders dwars door het regenwoud naar de plek waar de apen zijn. U mag maximaal 1 uur bij de dieren blijven om ze ven dichtbij te bewonderen en om foto’s te maken. Een onvergetelijk avontuur, iets wat u altijd zal bij blijven. De volgende dag gebruikt u om bij te komen van de inspanningen van gisteren. U kunt eventueel een nabijgelegen dorpje bezoeken.

Dag 11, Entebbe, Lake Victoria Serena Resort Camp & Spa

Op dag 11 geniet u in alle rust van uw ontbijt en de ambiance van de lodge. In de loop van de ochtend neemt u afscheid van de staff van de Gorilla Safari Lodge en wordt naar de airstrip van Bwindi Impenetrable National Park gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Entebbe.

Hier wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar het Lake Victoria Serena Resort & Spa aan Lake Victoria brengt. Hier reserveren we voor u een dagkamer. U kunt zich opfrissen en voorbereiden op de terugreis.

Ruim op tijd wordt u naar het vliegveld van Entebbe gebracht voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis. Dit is het einde van uw bijzondere rondreis Uganda hoogtepunten.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Lake Victoria Uganda
Lake Victoria Uganda

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan

Lees het reisverslag van Karine en Marc Geerts

Sinds wij 7 jaar geleden onze eerste Afrika-ervaring opdeden in Tanzania is er steeds iets van dat Afrika-gevoel blijven kriebelen. Ooit wilden we er terug naartoe. Toen wij dan vorig jaar oktober op het Verre Reizen Event in Antwerpen Rob ontmoetten was onze keuze snel gemaakt. Uganda, de Parel van Afrika, zou onze volgende reisbestemming gaan worden. Na wat aftastende gesprekken waarin onze wensen en verwachtingen voor Rob duidelijk werden, kon hij aan de slag. Reeds 3 weken na onze eerste ontmoeting had hij een programma in vorm gegoten waarin wij ons volledig konden vinden….

Lees het verslag
Karine met kinderen in Uganda