Rondreis Noord Kaap Zuid-Afrika

Uw rondreis rondreis Noord Kaap Zuid-Afrika op maat begint in Kaapstad. Via de kustweg rijdt u naar het Langebaan West Coast National Park en vervolgens naar de Cederberg Wilderness Area, Namaqua Nature Reserve, Goenap Nature Reserve, Richtersveld Transfrontier Park, Augrabies Falls National Park, Kgalagadi Transfrontier Park en de Kanon eilanden. Neem contact met ons op voor een offerte voor deze bijzondere rondreis op maat door de Noord Kaap van Zuid-Afrika. vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1 - 4, Kaapstad, City Lodge Hotel GrandWest
Bij aankomst op Internationale vliegveld van Kaapstad wordt u opgewacht en verwelkomt door onze lokale partner. Hier wordt uw huurauto aan u overgedragen en rijdt u naar uw accommodatie voor de komende 4 nachten gebracht. U verblijft in City Lodge Hotel GrandWest. Deze dagen kunt u Kaapstad en omgeving verkennen. Deze levendige stad heeft zoveel te bieden, waaronder mooi landschap, lekker eten en uitstekende wijnen. Er zijn veel optionele dagtochten en avonturen waar ik aan kunt deelnemen; zoals een rondleiding door de stad of de iconische Tafelberg van Kaapstad of Robben Island bezoeken, naar Kaap de Goede Hoop.
Dag 5 - 6, West Coast National Park, The Farmhouse Hotel
Na het ontbijt rijdt u naar het noorden richting Langebaan. Onderweg passeert u het Grotto Bay Coastal and Nature Reserve waar u een wandeling kunt maken over een van de vele wandelpaden. Even hiervoor is de afslag naar Mamre. Mamre is een bescheiden nederzetting met een rijke en kleurrijke geschiedenis. Tijdens een wandeling door het plaatsje komt u onder andere langs Zuid-Afrika’s vijfde oudste kerk; de Moravian Mission Station. Hierna rijdt u door naar het plaatsje Darling waar u een bezoek kunt brengen aan de Ormonde Private Cellar and Wine Estate. De volgende dag kunt u het West Coast National Park bezoeken. In het West Coast Fossil Park zijn de meeste fossiele ter wereld gevonden die meer dan 5 miljoen jaar oud zijn. Vele wetenschappers van over de hele wereld zijn hier naar afgereisd om de botten van deze  uitgestorven wezens te bestuderen. In totaal zijn er van 200 diersoorten overblijfselen gevonden. De meeste fossiele botten zijn van giraffeachtige sivatheres. Er moeten enorme kuddes hebben rond getrokken. U kunt hier een optionele tour boeken, een wandeling maken, paardrijden of naar het strand gaan. U verblijft de komende 2 nachten in The Farmhouse Hotel. Het hotel ligt op een heuvel met uitzicht over de lagune. Er is een buitenzwembad en een schoonheidssalon. De kamers zijn  moderne inricht en hebben tevens een eigen badkamer. Alle kamers kijken uit op de lagune.
Dag 7 - 8, Cederberg Wilderness Area, Piekenierskloof Mountain Resort
Vandaag gaat uw naar Clanwilliam. Clanwilliam is een van de tien oudste steden in Zuid-Afrika. Eerder werd het Jan Disselsvalleij genoemd maar in 1814 werd de naam veranderd in Clarkwilliam. Sir John Cradock, heeft de stad naar zijn schoonvader genoemd; de graaf van Clanwilliam. Het plaatsje is ook bekend als de Rooibos hoofdstad van de wereld en om de jaarlijkse Clanwilliam Wildflower Show in september, maar er zijn ook veel andere dingen om te doen en te zien. Zoals een bezoek aan de Rooibos Ltd;  Rooibos Tea house; The Old Gaol Museum; Ramskop Wildflower Garden en de Bushman’s Cave “Bergteater”. De volgende dag kunt u het Cederberg Wilderness Reserve bezoeken. Het reserve is een beschermd bergreservaat, 71.000 hectare groot, dat tussen de steden Citrusdal, Clanwilliam en Ceres ligt.Sommige toppen van het Cederberggebergte, in Clanwilliam, stijgen boven de 2.000 meter Te midden van de oxiderende rode zandsteenkliffen bevinden zich grotten die versierd zijn met San rock art, die wel enkele honderden tot enkele duizenden jaren oud zijn. De grotten van Stadsaal is een van de beste locaties om deze oude tekeningen te bekijken. Wandelpaden kruisen het landschap. De Cederberg is ook aantrekkelijk voor bergbeklimmers, mountainbikers en quadfietsliefhebbers. Dieren in de omgeving zijn veel vogelsoorten, reptielen, antilopen, bavianen, caracals en luipaarden.
Dag 9 - 10, Goegap Nature Reserve, Kliprand Guesthouse
Na een heerlijk ontbijt rijdt u noordwaarts naar Springbok op slechts 15 km van het Goenap Nature Reserve. Hier verblijft u de komende 2 nachten in het Kliprand Guesthouse. Het Goenap Nature Reserve met zijn granieten rotsblokken en grote zandvlakten wordt gedomineerd door de Carolusberg, het hoogste punt in de omgeving. In het voorjaar kunt u hier vele wilde bloeiende bloemen zien. Naast het ongelooflijke aantal bloemen, leven er in  het Goenap Nature Reserve ook zoogdieren, waaronder springbok, gemsbok, de bedreigde Hartman’s Zebra en de aardwolf. Ook voor de vogelliefhebbers valt er wat te genieten. Meer dan 92 Zuid-Afrikaanse vogelsoorten leven in het park, waaronder de struisvogels, zwarte adelaars, gevlekte dikkops en grondspegels. U kunt hier ook mountainbiken of heerlijk wandelen. In het park liggen verschillende Ian Myers Nature Walks. Dit is een netwerk van paden genoemd naar de natuurkundige Ian Myers (hij begeleidde jarenlang groepen door het Namakwaland). De paden liggen in het zuidwestelijke gedeelte van de Goenap Nature Reserve en variëren van 4 km tot 7 km. Zeker in het voorjaar zijn deze paden de beste manier om de bloemen te zien en er tussendoor te wandelen. De volgende dag kunt u het Namaqua Nature Reserve bezoeken. Het landschap in het reservaat bestaat niet alleen uit velden met felgekleurde madeliefjes in het voorjaar en er zijn ook quiver trees. Er is een route perfect voor het lentebloemseizoen met uitzichtpunten langs de route, een aantal korte natuurroutes, picknickplaatsen en de kans om de kleinste schildpad van de wereld te zien – de Namaqua Spikkelde Padloper.
Dag 11- 13, Richtersveld Transfrontier Park, The Richtersveld Experience Lodge
Vandaag trekt u verder naar het plaatsje Port Nolloth. Dit plaatsje werd in 1854 gesticht voor de koper-mijnbouwindustrie, de kleine vaart en de spoorwegverbinding. Het werd echter een centrum voor de kleinschalige diamant industrie. U kunt hier allerlei activiteiten ondernemen, zoals; bij de McDougalls Bay vissen of een het Port Nolloth Lighthouse bezoeken. U verblijft in The Richtersveld Experience Lodge. De komende dagen trekt u samen met een gids door het Richterveld National Park, een robuuste, woeste ‘bergwoestijn’ die in de lus van de Oranjerivier ligt. In het park zijn diepe canyons, ongerepte bergketens en heeft prachtige landschappen van gekleurde rotsen en stenen. Er groeien zeldzame planten zoals plantaardige kokerboom of quiver tree. Op dag 12 overnacht u op een campsite in het park
Dag 14 - 15, Augrabies Falls National Park, The Falls Guest House
Vandaag verlaat u de west kust en rijdt u via Springbok naar het Augrabies Falls National Park. Het Augrabies Falls National Park is onderdeel van het verlaten, half dorre landschap van de noordelijke Noord-Kaap. ‘Augrabies’ komt van het Khoi-woord ‘aukoerebis’, wat ‘groot lawaai’ betekent. Het donderende geluid van de watervallen. Het Augrabies Falls National Park is een van de zes Zuid-Afrikaanse nationale parken in de Northern Cape. De Oranjerivier loopt door het park, met een krachtige stroomversnelling van 56 meter in de Augrabies Falls. De Oranjerivierkloof is ongeveer 240 meter diep en loopt ongeveer 18 km door het park.Er zijn drie uitzichtpunten in het park: Oranjekom, Ararat en Echo Corner, die allemaal over de rivier en de kloof kijken. Ondanks het warme en droge leefgebied hebben veel dieren en planten zich aangepast aan deze omstandigheden. U kunt hier springbok, gemsbok, kudu, klipspringer, Afrikaanse wilde kat, gevlekt gen en giraf zien. In het park worden veel avontuurlijke activiteiten aangeboden. Deze variëren van wandelen, rodelen, een 4×4 wildernis trail rijden en mountainbiken.U verblijft de komende 2 nachten in the Falls Guest House.
Dag 16, Aksham, Mopolo Kalahari Lodge
Vandaag vervolgd u uw reis naar Askham. Hier verblijft u de komende nacht in de Mopolo Kalahari Lodge. In de middag maakt u kennis met de schoonheid van deze Kalahari-regio tijdens een tour waarbij een Khomani San Bushmen mede uw gids zal zijn. Hij kan u vertellen over hun leven in deze regio. Een onvergetelijke ervaring. Aan het einde van de tour kunt u genieten van een prachtige zonsondergang bij een van de zoutpannen.
Dag 17 - 19, Kgalagadi Transfrontier Park, Twee Rivieren Rest Camp
Na het ontbijt reist u verder naar het noorden naar het Kgalagadi Transfrontier Park. Hier verblijft u de komende 3 nachten in het Twee Rivieren Rest Camp. De komende dagen kunt het park verkennen. Het Kgalagadi Transfrontier Park is +/- 38.000 km² groot en ligt voor een deel in Zuid-Afrika (9.600 km²) en een deel in Botswana (28.400 km² ). In het Kgaligadi Transfrontier Park leven onder andere wildebeesten, springbokken, elanden en rode hartbeesten. Grond eekhoorns en meerkatten zijn twee van de meest prominente soorten in het park. Beide soorten leven in grote familiegroepen voor extra bescherming en kunnen overal in het park worden gezien. De honey badger, pangolin en bat-eared fox worden ook regelmatig gespot, maar hiervoor moet u meer moeite doen. Met een beetje geluk ziet u hier ook cheetah, luipaard, bruine en gevlekte hyena en de bijzondere zwarte leeuw.
Dag 20 - 22, Kanoneiland, African Vineyard
Vandaag rijdt u terug richting Upington naar Kanoneiland. Hier verblijft u de komende 2 nachten in de African Vineyard.De African Vineyard ligt op een wijngaard op Kanoneiland (Cannon Island) in het midden van de Orange River, de langste rivier van Zuid-Afrika. Er zijn ruime, prachtig ingerichte kamers, van standaard tot luxe, met uitzicht op de tuin. Kanoneiland (of “Cannon Island”) is het grootste eiland in de Oranjerivier. Het is 14 km lang en 3 km op het breedste punt, dat een oppervlakte van 2.553 hectare. Op de vruchtbare grond worden druiven, lucerne, pecannoten en zelfs katoen geteeld. Op dag 22 rijdt u naar het vliegveld van Upington. Hier leert u uw auto weer in. Vanaf hier vliegt u via Kaapstad of Johannesburg  terug naar huis. Hier eindigt onze dienstverlening.
Reissom
Neem contact met ons op voor de reissom en de vertrekdata van deze mooie exclusieve lodge & mobiele kampeer safari. Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.
Inclusief:
 • Accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Verplaatsingen op basis van “seat in”
 • 22 dagen huurauto
Exclusief:
 • Fooien
 • Brandstof voor de huurauto, GPS en satelliet telefoon
 • Alle entreegelden voor de nationale parken en game reserves
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving
* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.