Welkom in Tanzania! We zijn geland op het internationale vliegveld Kilimanjaro in het noorden van het land. Daarna hebben we verkenningstochten gemaakt door verschillende natuurparken in het noorden en zuiden van Tanzania. Nu is het tijd om te relaxen, en waar kan dat beter dan op de onbedorven stranden van de Indische Oceaan op Zanzibar. Dat is dan ook onze laatste stop tijdens onze Thuis Safari in Tanzania.

Kilindi Beach, Zanzibar, Tanzania
Kilindi Beach, Zanzibar, Tanzania
Stonetown Zanzibar Market
Stonetown Zanzibar Market
Sunset on the Indian Ocean, Zanzibar, Tanzania
Sunset on the Indian Ocean, Zanzibar, Tanzania
Boottocht Zanzibar, Tanzania
Boottocht Zanzibar, Tanzania

Mooie witte stranden

De stranden en exotische eilanden langs de kust van de Indische Oceaan in Afrika behoren tot de beste ter wereld en bieden alles wat de moderne reiziger wenst. Van luxe vijf sterren resorts tot prachtige huisjes met rieten daken op slechts enkele meters van de zee. Kortom, de ultieme manier om te relaxen en te genieten na onze inspanningen.

Zanzibar

Zanzibar is prachtig eiland voor de kust van Tanzania in de Indische Oceaan. Het eiland kent prachtige stranden waar we kunnen zwemmen, snorkelen of gewoon urenlang relaxen. Met een beetje geluk genieten we van de dolfijnen die voor de kust spelen.

Stone Town

De hoofdstad van het eiland is Zanzibar Town. Hier ligt de historische wijk Stone Town, waar we de invloeden uit Afrika, Arabië, India en Europa zien. In 2000 werd Stone Town toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst. Zanzibar en Stone Town zijn echt kosmopolitisch. We leren het eiland kennen door een bezoek te brengen aan de Anglicaanse kathedraal (de voormalige slavenmarkt), House of Wonders (nationaal museum), Palace museum, het oude fort, Darajani markt, Hamamni Baths, katholieke kathedraal en het Freddy Mercury house.

We dompelen ons onder in de drukke straten. Vanaf ons terras observeren we de koffiedrinkers in de bazaar en kijken we naar de karakteristieke deuren van Zanzibar. Zo leren we Stone Town kennen. Na de koffie nemen we de tijd om de markten, rijk aan geuren en kleuren, te bezoeken. Hier doen lokale bewoners hun dagelijkse inkopen en we lopen door de marktstraat vol kleurrijk textiel. Het worden overweldigd door de kleuren en geuren van Stone Town.

Kilindi Zanzibar vanaf zee, Tanzania
Kilindi Zanzibar vanaf zee, Tanzania

Snorkelen en duiken

Een goede plek om te duiken bevindt zich aan de zuidoostkust van Zanzibar. Hier zijn prachtige gebieden met koraal, bewoond door schildpadden, haaien, barracuda’s, roggen, dolfijnen en walvissen.

Een andere goede optie is Pemba Island. Dit eiland heeft een rijk eco-systeem met 42 soorten koralen en meer dan 300 vissoorten. Diegene onder ons die niet zo dol zijn op duiken kunnen hier ook prima uit de voeten. Pemba Island is namelijk een paradijs voor snorkelaars, met vaak grotere vissen die dichtbij het strand komen.

De meest tot de verbeelding sprekende onderwaterwereld bevindt zich rondom Mafia Island, iets ten zuiden van Zanzibar. Het Mafia Marine Park heeft enkele van de meest verbluffende koraalriffen in Tanzania met een levendig onderwaterleven. De ondiepe riffen in combinatie met de diversiteit aan dieren en planten is bijzonder (48 soorten koraal en 400 vissoorten). Met een beetje geluk spotten we de walvishaai!

 

Op onze laatste dag op Zanzibar vliegen we terug naar Dar-es-Salaam. Hier sluiten we aan op onze internationale vlucht naar huis. Hier komt ons avontuur in Tanzania tot een einde.

Tanzania reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan