Kasane is vaak het begin- en/of eindpunt van een individuele luxe safari op maat in Botswana. Het stadje ligt aan de oevers van de Chobe rivier en het centrum van het Chobe District en de gateway naar Chobe National Park. Het plaatsje is een belangrijke toegangspoort tijdens een safari reis op maat tot:

Kasane ligt op een paar kilometer van de samenvloeiing van de Chobe rivier met de Zambezi en waar ook het enige vierlanden ter wereld is. Hier komen Botswana, Zambia, Zimbabwe en Namibië samen. Bij Kazungula, een paar kilometer verderop, vaart een pontje tussen Botswana en Zambia. Het stadje beschikt over kleine winkelcentra waar alle basisproducten kunnen worden gekocht, en curiosa in ambachtswinkeltjes. Hoewel de belangrijkste attractie Chobe National Park is, zijn er toch bezienswaardigheden in en rond de stad.

Kasane Baobab Tree

Achter het politie kantoor staat een immense baobab boom, met een holte groot genoeg voor een mens. Vroeger werd dit door koloniale bestuurders als gevangenis gebruikt.

Snake Park en Crocodile Farm

In het Snake Park leven ongeveer 50 slangen (17 soorten), van de onschadelijke Brown House Snake tot de dodelijke Boomslang en Black Mamba.

De Crocodile Farm ligt in Kazungula dorp op ongeveer 12 km van Kasane. De boerderij is van oorsprong een fokkerij die zijn jongen verkoopt aan andere krokodillenboerderijen voor commerciële doeleinden. Daarnaast biedt de boerderij de mogelijkheid voor bezoekers om één van ’s werelds meest spectaculaire roofdieren te observeren op een korte afstand. De ervaren verzorgers geven informatie over de Nijl krokodil.

Lesoma Memorial Monument

In 1977 sloeg de burgeroorlog in Rhodesië (nu Zimbabwe) over naar Botswana. Hierbij kwamen 15 soldaten van de Botswana Defence Force om het leven. Zij werden gedood door Rhodesische guerrillastrijders die Lesoma dorp als een basiskamp gebruikte. Dit incident versterkt Botswaanse nationale voornemen om een vredelievende natie te blijven.

Hot Springs

De warme zoute wateren van deze natuurlijke bron zouden geneeskrachtige werkingen hebben. Dit is ook de plaats waar een wildlife verbindingszone tussen de dorpen Kazungula en Kasane ligt.

Olifant in Chobe rivier Botswana
Olifant in Chobe rivier Botswana
Leeuwin bij Chobe Riverfront Botswana
Leeuwin bij Chobe Riverfront Botswana
Victoria_watervallen_vanuit_Kasane_Botswana
Victoria_watervallen_vanuit_Kasane_Botswana
The Old House in Kasane Botswana (@Lynn Francy)
The Old House in Kasane Botswana (@Lynn Francy)