Het Selinda Reserve ligt in het noordelijk deel van Botswana en is 300.000 ha groot. Er kunnen maximum van 32 gasten verblijven in Selinda verdeeld over drie safari kampen. Hierdoor is het dus echt een gebied waar u in alle rust kunt genieten met kleinschalige accommodaties.

Het centrum van het reserve ligt bij de beroemde Selinda Spillway die zich door het reservaat kronkelt en hierdoor de buitenste regionen van de Okavango Delta in het westen en de Linyanti moerassen in het oosten verbindt. Selinda ligt stroomopwaarts van de Savuti systeem en ten westen van Chobe. De omstandigheden zijn uitstekend om hier wilde dieren en vogels te kijken. Bovendien bevindt u zich buiten de grote stroom van toeristen.

Wildlife

Afrikaanse wilde honden komen regelmatig voor in dit gebied. Veel van onze gasten hebben door de jaren heen prachtig foto’s gemaakt. Verder zijn er cheetas, leeuwen, hyenas, jakhalzen en luipaarden. 80% van dit gebied werd vele jaren gebruikt als jachtgebied. Maar net als de jachtzones, is ook de jacht verbannen naar de buitenranden van de belangrijkste natuurgebieden. Nu schiet men alleen nog foto’s! Dit is het behoud van de wilde dieren die in dit gebied leven. Er zijn drie kleine kampen in de buurt van het Selinda Spillway waar u kunt overnachten.

Motswiri Ketumetse

Motswiri Ketumetse ligt in het uiterste zuidwesten van het reservaat. In het oosten bevinden zich de andere twee kampen (Selinda en Zibadianja). In beide kampen kunt u genieten van verschillende dieren. De activiteiten die u kunt ondernemen zijn game drives, wandelen en kanoën als er natuurlijk genoeg water is (over het algemeen in de periode april tot september). In het droge seizoen zult u de roan en sable antilopen en de eland zien. Ook zijn er altijd leeuwen maar dan moet u een beetje geluk hebben en cheetas zijn te vinden bij de uiterwaarden in het noorden.

Andere veel voorkomende soorten zijn: olifanten, buffels, giraffen, zebra’s, gnoes, hyena, een verscheidenheid aan antilopen. Tijdens een avond game drive maakt u kans verschillende nachtdieren te zien. In het oostelijke deel worden regelmatig leeuwen gezien die op nijlpaarden jagen.

Luipaard in Selinda Botswana
Waterlelie in Selinda Botswana
Cheetah in Selinda Botswana
Zebra's bij Linyanti Selinda en Kwando Botswana