Lengwe National Park

Lengwe National Park is ongeveer 250 km² groot en ligt ten zuiden van Majete Wildlife Reserve en 80 km van Blantyre. Het oostelijke deel van park is vrij vlak, waardoor een goed gemarkeerd netwerk van ‘loopjes’ is gemaakt. Naar het westen toe stijgt het niveau en zijn er lage heuvels met zandsteen uitstulpingen, die de skyline breken. Neem contact met ons op voor een individuele safari op maat naar Lengwe National Park in Malawi.

Lengwe National Park is vrij dor buiten het regenseizoen en veel van de stroompjes en beekjes worden droge zandkanalen. Hierdoor wordt het zoeken naar wild eenvoudiger omdat veel dieren naar de waterholes trekken met permanent water. Er zijn shuilhutten en waterholes aangelegd in het oostelijke deel van het park, op korte afstand van de hoofd ingang. Het voordeel van een shuilhut is dat men een mix van dieren bij een waterhole kan observeren.

Lengwe National Park – wildlife en vogels

In Lengwe National Park zijn leven een aantal soorten roofdieren, zoals luipaarden en hyena’s. Desondanks wordt de mooie Nyala antilope steeds vaker gespot. De prachtige kudu’s zwerven ook in het park, evenals de common duiker, the small Livingstone’s suni, bushbuck en de impala. Baboon, monkey, warthog, bushpig en buffels worden ook in het park gezien.

Het vogelleven in Lengwe National Park is aantrekkelijk met ongeveer 300 waargenomen soorten. Deze omvatten enkele vrij zeldzame vogels, waarvan sommige nergens anders in Malawi worden gezien.

In het Lengwe National Park kunt u onder andere de volgende activiteiten ondernemen;

  • Bird watching
  • Cultural visits
  • Outdoor activiteiten
  • Safaris
  • Sports
  • Water sporten

Malawi reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan