Mamili National Park

Tijdens uw safari op maat in Namibië en Botswana is een bezoek aan Mamili National Park in de Zambezi regio van Namibië zeker de moeite waard. In de region zijn een aantal mooie accommodaties die we kunnen opnemen in uw maatwerk safariontwerp. Mamili National Park ligt aan de Kwando rivier met aan de overkant van de rivier de Okavango Delta in Botswana.

Met een oppervlakte van 320 km² is het Mamili National Park (dat werd omgedoopt tot Nkasa Lupala National Park) een van de kleinere wildparken in Namibië. Het ligt in het meest zuidelijke deel van de Zambezi regio, net onder het Mudumu National Park en kan vanuit Kongola of Katima Mulilo via de C49 bereikt worden.

Ongerept 4×4 National Park

Vanuit toeristisch oogpunt is het Mamili National Park minder ontwikkeld dan het Mudumu National Park in het noorden. Reden hiervoor is vooral de moeilijke bereikbaarheid van het Park. Het park ligt in een gebied met de hoogste regenval tijdens het regenseizoen waardoor 80% van het park overstroomd. Daarom is het Mamili National Park slechts bereikbaar. Met 4×4 kan tijdens het droge seizoen de twee grote eilanden Nkasa en Lupala worden bereikt.Kamperen is mogelijk binnen het Park, hoewel er geen duidelijk campings zijn. U moet alles zelf meenemen, omdat er geen faciliteiten zijn.

De fauna is zeer veelzijdig; olifanten, leeuwen, krokodillen, verschillende soorten antilopen, buffels, nijlpaarden, etc. Verder zijn er meer dan 400 vogelsoorten geteld. Verkenningen in het park moeten altijd plaatsvinden met een ervaren gids.

Namibië reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan