Tijdens uw safari  in Namibië en Botswana is een bezoek aan Mamili National Park in de Zambezi regio van Namibië zeker de moeite waard. In de regio zijn een aantal mooie accommodaties die we kunnen opnemen in uw maatwerk safariontwerp. Mamili National Park ligt aan de Kwando rivier met aan de overkant van de rivier de Okavango Delta in Botswana.

Met een oppervlakte van 320 km² is het Mamili National Park (dat werd omgedoopt tot Nkasa Lupala National Park) een van de kleinere wildparken in Namibië. Het ligt in het meest zuidelijke deel van de Zambezi regio, net onder het Mudumu National Park en kan vanuit Kongola of Katima Mulilo via de C49 bereikt worden.

Ongerept 4WD nationaal park

Vanuit toeristisch oogpunt is het Mamili National Park minder ontwikkeld dan het Mudumu National Park in het noorden. Reden hiervoor is vooral de moeilijke bereikbaarheid van het Park. Het park ligt in een gebied met de hoogste regenval tijdens het regenseizoen waardoor 80% van het park overstroomd. Daarom is het Mamili National Park slechts bereikbaar. Met 4×4 kan tijdens het droge seizoen de twee grote eilanden Nkasa en Lupala worden bereikt.Kamperen is mogelijk binnen het Park, hoewel er geen duidelijk campings zijn. U moet alles zelf meenemen, omdat er geen faciliteiten zijn.

De fauna is zeer veelzijdig; olifanten, leeuwen, krokodillen, verschillende soorten antilopen, buffels en nijlpaarden. Verder zijn er meer dan 400 vogelsoorten geteld. Verkenningen in het park moeten altijd plaatsvinden met een ervaren gids.

Geschiedenis

Mamili National Park heet tegenwoordig Nkasa Rupara National Park en werd officieel uitgeroepen op 1 maart 1990. Dit was slechts enkele dagen voordat Namibië onafhankelijk werd. Het park is het grootse moerasgebied en is een toevluchtsoord voor dieren die in dit soort gebieden leven. Wanneer het overstromingswater van de Kwando rivier hoog is, wordt het park als een mini Okavango Delta.

Er zijn ongeveer 1.000 buffels in Nkasa Rupara National Park, de grootste concentratie van het land. Het is een belangrijke corridor voor olifanten die van Botswana naar Angola en Zambia trekken en wordt ook beschouwd als een belangrijk broedgebied voor dieren in het wild die zich kunnen verspreiden naar naburige natuurgebieden.

Buffel in Mamili National Park Namibië
Buffel in Mamili National Park Namibië
Olifanten in Mamili National Park Namibië
Olifanten in Mamili National Park Namibië
Nijlpaarden in Mamili National Park Namibië
Nijlpaarden in Mamili National Park Namibië