God’s Window bevindt zich ten noorden van Graskop gelegen op het Drakensberg Plateau op de Panorama Route. Een enkele blik naar beneden vanaf het uitzichtpunt en u begrijpt waar dit punt zijn naam aan ontleent.

God’s Window is zo genoemd vanwege het panoramische uitzicht op het Lowveld dat 900 meter lager gelegen is. U heeft mooi uitzicht op de weelderige inheemse bossen en begroeide ravijnen. De majestueuze kliffen storten zich over 700 meter omlaag naar het Lowveld en de wildreservaten, die het gebied tot een van de belangrijkste natuurbestemmingen van Zuid-Afrika maken. God’s Window is een klein deel van een 250 km lange aarden rand van steile kliffen en grote schoonheid. U ziet heuvels en bossen tot zover het oog reikt. 

God’s Window op Panorama route

Het uitzichtpunt is een van de meest populaire uitkijkpunten langs de Panorama Route, gelegen aan de rand van het druppelvormige platform 800 meter boven de canyon. Het panoramisch uitzicht op het Lowveld met rollende heuvels bedekt met plantages is spectaculair. Op een heldere dag kunt u tot aan het Kruger National Park en de Lebombo bergen kijken, die de oostgrens van Zuid-Afrika met Mozambique vormen.

God's Window, Panorama Route, Zuid-Afrika Safari
God's Window, Panorama Route, Zuid-Afrika Safari