Wij supporten nu officieel de Kiliporters. Deze organisatie zet zich in voor eerlijk en ethisch verantwoord behandelen van dragers op de Kilimanjaro. Dit betekent dat zij zich bezighouden met het verbeteren van werkomstandigheden en het bewerkstelligen van eerlijke lonen voor de dragers.

Voor ons betekent het dat wij, bij het organiseren van een beklimming van de Kilimanjaro uitsluitend met lokale partijen samenwerken die ook lid zijn van Kiliporters. Dat maakt het voor iedereen nóg leuker om de berg te beklimmen!

Wat doet Kiliporters?

Kiliporters helpt de dragers met praktische zaken die zij nodig hebben om mee te gaan met een beklimming. Ondanks dat dragers essentieel zijn voor een succesvolle beklimming beschikken ze vaak niet over een goede uitrusting. Daarom voorziet  Kiliporters de dragers van deugdelijke bergkleding en klimuitrusting. Verder zorgt Kiliporters voor een eerlijke behandeling van alle bedrijven die tochten de berg op organiseren. Daarbij wordt er promotie gemaakt voor organisaties die een eerlijk en verantwoord omgaan met hun dragers, zodat bergklimmers bij die organisaties hun beklimming boeken. En als laatste helpt Kiliporters ook met onderwijs voor de dragers.

Wat zijn de resultaten?

Jaarlijks worden inmiddels al zo’n 7.500 dragers geholpen door Kiliporter. Hierdoor zijn er in totaal op 39.284 beklimmingen dragers mee geweest met een goede uitrusting, een eerlijke behandeling en een eerlijk salaris. Er zijn ook bijna 1.400 dragers die een EHBO certificaat hebben behaald.

Kiliporters is op dit moment aan het zorgen dat  de dragers ook voldoende eten en onderdak krijgen tijdens beklimmingen en dat er regels komen voor het aantal kilo’s dat dragers mogen dragen.

Waar kan ik een trekking op de Kilimanjaro boeken?

Bij Mambulu! Safaris natuurlijk! Wij vinden het belangrijk dat er goed wordt gezorgd  voor de dragers die jou ondersteunen bij  de beklimming. Voor de dragers is het namelijk een net zo zware tocht als voor jou en mij. Een voorbeeld hoe je een trekking kan inbouwen in jouw reis vind je in deze reissuggestie. Tijdens deze reis beklim je eerst de Kilimanjaro en daarna rust je uit op het tropische Zanzibar. 

Weten hoe onze reizigers een eerlijke beklimming hebben ervaren? Je leest het in dit reisverslag van Mathilde en Ruben

Tanzania reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan

Auteur: Rob Sijm, oprichter en eigenaar Mambulu! Safaris With A Difference

Kilimanjaro Porters Assistance Project
Kilimanjaro Porters Assistance Project
Mathilde en Ruben aan voet Kilimanjaro Tanzania
Mathilde en Ruben aan voet Kilimanjaro Tanzania
Op de top van Mt Kilimanjaro Tanzania
Op de top van Mt Kilimanjaro Tanzania