Caprivi Strip

Lang niet altijd wordt de Caprivi Strip opgenomen in een maatwerk safari reis in Namibië en dat is jammer. De regio is zo totaal anders vergeleken met de rest van Namibië dat het een aanrader is om de Caprivi Stip wel op te nemen in uw safari reis op maat. Reis bijvoorbeeld via de Caprivi Strip naar de Okavango Delta in Botswana of naar de Victoria watervallen.

De Caprivi Strip, met z’n vreemde vorm, is gelegen in het noorden van Namibië en grenst aan vier verschillende landen; Angola, Botswana, Zambia en Zimbabwe. Doordat de Okavango rivier dwars door dit gebied loopt, is dit een totaal ander gebied dan de rest van Namibië. Geen woestijn of dorre vlaktes, maar een groenrijk deltagebied. Naast de Okavango rivier, wordt de Caprivi Strip omringd door de Chobe, Zambezi en de Kwando rivier..

De Caprivi strip eindigt in het oosten bij het vierlandenpunt van Namibië, Botswana, Zambia en Zimbabwe waar de Chobe rivier (ook wel Kwando rivier) en Zambezi rivier samensmelten. In het gebied zijn een aantal nationale parken waaronder Rwabwata, Nkasa Rupara, Mudumu, Mamili Nationaal Park en Mahango.

Caprivi Strip – flora en fauna

Door de vele rivieren die door dit gebied lopen, zijn er veel dieren te vinden. Tijdens het rondrijden door de nationale parken komt u allerlei verschillende soorten tegen komen. Zo zijn er veel zebra’s, gnoes, kudu’s en andere antilopen. Verder zult u veel olifanten, nijlpaarden en krokodillen zien langs de rivieren. Ook komen er leeuwen en luipaarden voor in het gebied, maar u moet echt geluk hebben wilt u die hier zien. Over het algemeen, is de dierenpopulatie kleiner dan in het naburige Botswana, waar zich zowel in de droge als in de regentijd meer dieren vestigen.

Caprivi Strip – totaal anders

Wilt u zoveel mogelijk van Namibië zien, dan is een bezoek aan de Caprivi Strip, of de Zambezi Regio zoals het tegenwoordig ook wel wordt genoemd, zeker de moeite waard. U ervaart een totaal ander stukje van dit prachtige veelzijdige land. Een groen gebied vol vegetatie en genoeg water waardoor u veel verschillende diersoorten zult tegen komen.

Namibië reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan