De Okavango Delta in Botswana is een prachtig en wildrijk gebied waarvan wij denken dat het op ieders bucketlist zou moeten staan. Het is een unieke plek die door het vele water dat erdoor stroomt leven biedt aan mens en dier. Door het vele water is het ook een moeilijk bereikbaar stuk land met veel eilanden. Het is dus niet mogelijk om tijdens een selfdrive in Botswana, diep de Okavango Delta in te trekken. Dit kan wel met een boot of, nog beter, met een klein vliegtuigje. In deze blog lees jij wat de mooiste accommodaties zijn voor jouw fly-in safari in de Okavango Delta in Botswana. 

Chief’s Camp

In het hart van de Okavango Delta vind je Chief’s Island met daarop Chief’s Camp. Je bent hier van alle gemakken voorzien en hebt de mogelijkheid om jouw verblijf zo te maken als jij dat wenst. Er is namelijk voldoende mogelijkheid om avontuur en adrenaline op te zoeken en om tot rust te komen en te relaxen. Dit allemaal doe je in een zeer wildrijk gebied waar je door de beste gidsen doorheen geleid wordt. In de lodge zelf zijn ook tal van mogelijkheden. Verblijf in je eigen suite van tussen de 141m2 en 620m2 of verwen jezelf met een pizza uit de speciale oven op het pizza deck. 

De laatste vijf jaar is deze lodge keer op keer uitgeroepen tot beste accommodatie in Botswana door Condé Nast Traveler. Chief’s Camp behoort volgens Condé Nast Traveler tot de exclusieve Platinum Circle. 

Nxabega Okavango Tented Camp

Grenzend aan Moremi Game Reserve vind je dit bijzondere kamp van &Beyond. Je geniet hier van zeer goede condities om wild te spotten: spot de Big 5, maak dag- en nacht game drives, ontdek de Okavango vanaf het water in een mokoro of een motorboot of ga vissen met expert gidsen. Ook te voet kan je hier genieten van de natuur tijdens een mooie wandel safari. Wie weet kom je dan wel dichter bij de kleurrijke vogels die hier in zulke grote getalen aanwezig zijn. 

Dat het kamp een ‘tented camp’ is, is niet iets wat je hoeft af te schrikken. De elegante tenten zijn gemaakt met stevig mopane hout en met het uitzicht in het achterhoofd zorgvuldig geplaatst. Op jouw eigen privé veranda kan je heerlijk kijken wat er aan je voorbij trekt. 

Heb je niet genoeg van vliegen tijdens je fly-in in Botswana? Maak vanuit dit kamp dan ook een helikoptervlucht boven de Okavango, om nog meer van dit mooie natuurspektakel te zien. 

Kanana

Kanana bevindt zich in het Zuid-Westen van de Okavango Delta en wordt ook wel een ‘hidden jewel’ genoemd. Door de unieke samenstelling van leefgebieden, heb je hier kans om veel verschillende diersoorten te spotten. 

In deze afgelegen lodge voel je je bijna alleen op de wereld. Er zijn in dit kamp namelijk slechts 7 suites. Elke suite heeft een eigen badkamer met een grote comfortabele buiten douche. Een bijzonderheid aan deze lodge is de aanwezigheid van een zogenaamd ‘Sleep Out Deck’. Dit is een plek waar jij in een heerlijk opgemaakt bed, direct onder de sterrenhemel kan slapen. 

Voor vogelaars is dit ook echt een geweldige plek om te verblijven. Vlak bij het kamp bevindt zich namelijk een reigerkolonie; een van de grootste in zuidelijk Afrika. Altijd al de Pels Fishing Owl willen zien? Deze vogelsoort wordt regelmatig gespot vanuit Kanana. 

Shinde

Dit was een van de eerste lodges die diep verscholen lag in de Okavango Delta; Shinde. Ondertussen is het kamp al meerdere keren helemaal herbouwd om een hoog niveau van comfort te kunnen blijven bieden. De lodge is gelegen aan de Shinde Lagoon. Dit is een gebied met veel wilde dieren en vogels. 

De ‘nieuwe Shinde’ ging open in 2020. In het nieuwe design is het gemeenschappelijke deel helemaal in de stijl van een boomhut gebouwd, zijn er buiten- en binnenruimtes voor het diner en is er een ‘fire deck’ vanwaar je prachtig uitzicht hebt. Deze lodge heeft het keurmerk EcoTourism Certified. Het is dus een lodge waar rekening gehouden wordt met de ecologische voetafdruk maar niet inlevert wordt op het ‘Out of Africa’-gevoel. 

 

Lees hier hoe je bijvoorbeeld Kanana en Shinde met elkaar kan combineren in een fly-in in de Okavango Delta. Neem contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen met de organisatie met jouw bucketlistreis de Okavango Delta in. 

Lijdie en Eugène gingen je al voor. Zij vonden dat deze reis hun ‘verwachtingen heeft overtroffen, zelfs meer dan dat’. 

Auteur: Rob Sijm, oprichter en eigenaar Mambulu! Safaris With A Difference

Botswana reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan
Uitzicht vanuit Shinde op Okavango Delta Botswana
Uitzicht vanuit Shinde op Okavango Delta Botswana
Fly-in safari in Botswana - Fotocredit:wynand-uys
Fly-in safari in Botswana - Fotocredit:wynand-uys