Wil jij jouw kinderen ook kennis laten maken met reizen in Afrika? Dan kan Namibië een goede bestemming voor jou en je gezin zijn. In deze blog lees je wat Namibië ideaal maakt voor een safari met gezin. 

Variatie in landschappen en activiteiten

Namibië is een land van veel contrasten als het gaat om landschappen en soorten gebieden die je er tegenkomt. Het overgrote deel van het land is erg droog en bestaat uit woestijn. Tegelijkertijd heb je een spectaculaire kustlijn waar de woestijn de Atlantische Oceaan ontmoet. In het noorden is het land een stuk groener wanneer je meer richting de Caprivi Strip reist. Al deze gebieden bieden weer iets anders wat je kan doen met het gezin, zo blijft jouw safari lekker afwisselend. 

Zandduinen als speelkasteel

De zandduinen die je vindt in de Namib woestijn zijn dé plek waar jij jouw kinderen lekker kunt laten uitrazen. Ze kunnen hier heerlijk de duinen op klauteren en vervolgens naar beneden rollen. 

Ook leuk om te doen met kinderen is de Living Desert Tour in de Namib woestijn. Deze activiteit vertrekt vanuit Swakopmund. Een gids neemt je mee de woestijn in en vertelt je over het ontstaan van de woestijn en wat voor dieren er allemaal kunnen overleven. Vervolgens ga je samen met de gids op zoek naar deze dieren en wanneer je ze ziet, is dat van heel dichtbij. Superleuk en leerzaam!

Goede faciliteiten op campsites

Een ander pluspunt van Namibië als reisbestemming met kinderen zijn de campsites. Er zijn op veel plekken goede campsites aanwezig. Dit heeft als voordeel dat de kosten voor een safari in Namibië binnen de perken kunnen blijven, omdat je niet meteen in een lodge hoeft te overnachten bijvoorbeeld.

Nog een positief punt aan de campsites in Namibië is dat er vaak goede faciliteiten zijn. Je hebt er degelijke douches en vaak is er een winkeltje aanwezig om een last-minute boodschap te halen of een lekker drankje en snackje voor tijdens de sundowner. Bij de campsites in Etosha National Park is er zelfs een waterhole waar je kan zitten en kijken wat er aan je voorbij trekt. Mocht er dan een keer geen zin zijn om een game drive te maken, kan je daar ook heerlijk vertoeven.  

Beste reistijd is in de schoolvakantie

De beste reistijd om naar Namibië te gaan is in de Namibische winter. Aangezien Namibië op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgekeerd ten opzichte van de seizoenen in Nederland. Hierdoor is het in onze zomer daar winter en andersom. Winter in Namibië is een perfecte tijd om het land te bezoeken, omdat het dan niet zo verzengend heet is, er weinig blaadjes aan de bomen zitten waardoor wildlife beter te spotten is en het dan geen regenseizoen is. Super fijn voor een gezinsreis is deze periode precies samenvalt met de zomervakanties op school.

 

Is Namibië jouw bestemming? Deze reissuggestie van de Klassieke Rondreis in Namibië is een voorbeeld van hoe jouw safari met gezin in Namibië eruit zou kunnen zien. 

Familie van der Kolk was al overtuigd van Namibië als reisbestemming voor met het gezin. Dit schreven zij in hun reisverslag: “Wij hebben een fantastische reis mogen beleven in Namibië. Je hebt ons naar een zeer gevarieerd aantal plaatsen laten gaan

Auteur: Rob Sijm, oprichter en eigenaar Mambulu! Safaris With A Difference

Botswana reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan